czwartek, 17 października 2013

106.



Co do wczorajszego wpisu.

Dla zaciekawionych: poza wczorajszym śniadaniem 
ostatnio jadłam banana 14 sierpnia i jest to udokumentowane na blogu xD

Jak to możliwe? Nie mam pojęcia bo uwielbiam banany.

Pewnie dlatego, że latem sięgałam po sezonowe owocki.

Ale dziś też bananek.

Masz rację Agateq, że po bieganiu (tak jak dziś)

banan jest bardzo dobrą opcją.


O 12 zaczynam weekend?

Tia, weekend jak weekend a tyle do zrobienia.

Przydałoby się coś pomajstrować przy zegarku i wydłużyć dobę, 
bo jak wracam po 19 czy 20 to już mi się nic nie chce ;P

Śniadanko:






Bananowa owsianka na mleku kokosowym z nektarynką, bananem, rodzynkami, orzechami: włoskimi, laskowymi, migdałami, sezamem prażonymi w miodzie oprószone cynamonem i polane odrobiną syropu orzechowego*

*żeby było jeszcze bardziej słodko i orzechowo ;P

Przepis:

50g płatków owsianych
Łyżka mieszanki otrąb
Łyżeczka siemienia lnianego
2/3 szklanki wody
Większa część banana

Nektarynka, reszta banana, bakalie, miód, kora cynamonu, syrop orzechowy

Płatki i otręby zalewamy na noc wodą.
Rano zagotowujemy mleko kokosowe.
Wlewamy płatki.
Rozgniatamy banana i dodajemy do płatków razem z siemieniem.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji
Na suchej patelni prażymy orzechy, sezam, rodzynki, zalewamy miodem.
Przelewamy owsiankę, nektarynkę i banana i polewamy orzechami, syropem i prószymy świeżo startym cynamonem.

Masz pytanie? ASK
 


Pam.

12 komentarzy:

  1. uwielbiam mleko kokosowe! więc owsianka na nim robiona musi smakować obłędnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wiem o czym mówisz z tą dobą. Sam dojazd na uczelnię zajmował mi 2 godziny, do tego jeszcze masa zajęć i nawet w dni, kiedy wracałam do domu po południu a nie wieczorem, byłam wykończona i nie miałam już na nic siły. Ale da się to przejść. Dasz radę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jesteś rozgrzeszona, co prawda w sezonie nie zdradzałam bananów, bo łączyłam je z czereśniami czy wiśniami, ale za to zlekceważyłam jabłka! Teraz nadrabiam:p

    OdpowiedzUsuń
  4. Bananów nie lubię ale Twoja owsianka wyglada bardzo smacznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Uwielbiam banany, a kiedyś to nawet kijem bym nie tknęła, nie wiem czemu :)
    Chyba się skuszę na to mleko kokosowe <3

    OdpowiedzUsuń
  6. Ta owsianka wygląda na prawdę rewelacyjnie !:D

    OdpowiedzUsuń
  7. pycha ;) wygląd Twoich śniadań zawsze mnie zachwyca!

    OdpowiedzUsuń
  8. Jak ja lubię tak dużo dodatków w owsiance, pychota!

    OdpowiedzUsuń
  9. jest słodko, jest orzechowo, jest pysznie !!

    OdpowiedzUsuń
  10. też tak mam. Jak wracam z pracy - nic nie wiem, nic nie czuję, chce tylko spać xd

    OdpowiedzUsuń
  11. taka miseczka z pysznościami to prawdziwe zbawienie o poranku :)

    OdpowiedzUsuń