niedziela, 6 października 2013

95.



Dziś bez nudnego uzewnętrzniania się.

Miło dzień wczoraj spędziłam,

Dużo uśmiechu, radości, 

ale dlaczego wciąż mi czegoś brakuje?



Śniadanie- istna jesień na talerzu:




Płatki orkiszowe gotowane z tartym jabłkiem, rodzynkami, cynamonem podane z serkiem wiejskim, odsmażonym na maśle dyniowym puree, masłem orzechowym, miodem, świeżo tartym cynamonem

Przepis:

50g pełnoziarnistych płatków orkiszowych
Łyżka mieszanki otrąb
Łyżeczka siemienia lnianego
Szklanka wody
2/3 szklanki mleka
Szczypta soli
Jabłko
Cynamon, garstka rodzynek

Serek wiejski, korzeń cynamonu, masło orzechowe, puree z dyni, masło, miód

Płatki i otręby zalewamy na noc szklanką wody.
Rano zagotowujemy mleko, wrzucamy płatki, siemię, sól i gotujemy.
Jabłko ścieramy na grubych oczkach, dodajemy wraz z rodzynkami i cynamonem do gotujących się płatków.
Gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji.
Podajemy z dodatkami.

 Masz pytanie? ASK
 

Pam.

12 komentarzy:

  1. Czasem czuć taki niedosyt i pustkę... Człowiek nie wie co to jest. To normalne i nie myśl o tym. Liczy się to ze miło spędziłaś dzień :)

    A śniadanie jak zwykle zdrowe i smaczne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. często nie doceniamy tego co mamy, poszukujac ciagle czegos, niezauważamy dobrych rzeczy wokół nas...

    OdpowiedzUsuń
  3. spróbuj się skupić na tym co masz, a nie na tym czego brakuje;)

    dyni i masła orzechowego jeszcze nie łączyłam;)

    OdpowiedzUsuń
  4. brakuje jeszcze ciut zielonego-bo trochę zieleni JESZCZE na drzewach jest :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Bardzo fajne połączenie smaków! W sam raz na takie chłodne poranki:))

    OdpowiedzUsuń
  6. Może za dużo kombinujesz?
    Za dużo introspekcji też nie jest wskazane.

    OdpowiedzUsuń
  7. uwielbiam jesienne smaki :) a tu tak smacznie się prezentują!

    OdpowiedzUsuń
  8. Jakie przyjemne jesienne kolory i smaki :)
    Nie myśl nad tym czego brak, ciesz się tym co jest :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Pyszności ;) Jesień zamknięta w małej miseczce ;)

    OdpowiedzUsuń