wtorek, 12 listopada 2013

132.

Po niemal 4- dniowym weekendzie dziś cały dzień na uczelni.
Mama mówi, ze współczuje,
tata mówi, że biedna jestem,
a ja się cieszę :D

Czy jest coś nie tak w tym, ze potrafię optymistycznie patrzeć na coś pozornie niefajnego?
Myślę, że takie nastawienie bardzo pomaga i 
życzę wam wszystkim udanego skróconego tygodnia :)

Śniadanie idealne na dobry początek długiego dzionka.
A kluski bananowe, które robiłam po raz pierwszy 
biją nawet te jabłkowe, które pobiły dyniowe ;P
Słodkie, sycące, słodkie, ciepłe i słodkie :)






Bananowe kluski kładzione na budyniu toffie na bananowym mleku sojowym podane z cynamonem, poppingiem amarantusa, rodzynkami, orzechami laskowymi, masą kajmakową

Przepis:

50g mąki 3 zboża
Małe jajko
Banan

Czubata łyżeczka budyniu toffi
1/4 szklanki mleka sojowego

Reszta mleka z buteleczki, kora cynamonu, popping, masa kajmakowa, rodzynki, orzechy laskowe

Banana rozgniatamy, łączymy z rozbełtanym jajkiem.
Mieszamy z mąką i mlekiem (1-2 łyżki w zależności od rozmiaru jaja).
Budyń rozprowadzamy w mleku.
Zagotowujemy resztę mleka z butelki w garnku z odrobiną wody na dnie, żeby się nie przypaliło.
Gdy zacznie się gotować kładziemy kluski bananowe, gotujemy kilka minut od wypłynięcia.
Wlewamy rozprowadzony w mleku budyń, mieszamy, przelewamy do miseczki.
Podajemy z dodatkami.


 

Pam.

8 komentarzy:

  1. Pięknie to wygląda, jak zawsze z resztą ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Tak, te bananowe są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ta masa kajmakowa *.*
    Uwielbiam Twoje miseczki mają zawsze tyle pysznych dodatków !

    OdpowiedzUsuń
  4. chciałam zapytać, czym jest ten cudowny kremik na wierzchu, ale widzę po komentarzu Natalie, że to masa kajmakowa. Nigdy jej nie jadłam, ale chyba nie chcę kupić, bo zjem całą puszkę:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Pod zdjęciem też jest podpisane :P

      Usuń