piątek, 20 marca 2015

611. Jogurtowy ryż z gruszką, płatkami migdałów, miodem i czekoladą

To będzie pracowity weekend, który zaczynam teoretycznie już dziś.
Pogoda absolutnie nie zachęca do ślęczenia nad książkami, artykułami, prezentacjami, projektami.
Bla bla bla.
Musze w końcu jakiś fotel na balkon sobie sprawić, żeby móc tę witaminę D przyswajać
nawet podczas wykonywania obowiązków.
Mam nadzieję, że czas na odpoczynek się znajdzie, a jak się nie znajdzie sam,
to ja sobie go zarządzę ;P Ale najpierw muszę drobnym drukiem na wielkiej kartce spisać co mam zrobić, to może wyda się tego jakoś mniej ;]

Miłego piątku wszystkim :D

Ależ ja tęskniłam za miodem gryczanym!
Ukochany, najlepszy, najpyszniejszy, jak ja mogłam o nim zapomnieć na tak długo...






Jogurtowy brązowy ryż pełnoziarnisty z gruszką, płatkami migdałów, miodem gryczanym i gorzką czekoladą
Mandarynka

Przepis jako taki chyba zbędny.

Brązowy pełnoziarnisty ryż ugotowany i po ostygnięciu wymieszany z jogurtem greckim, odstawiony na noc do lodówki.

Pam.

26 komentarzy:

  1. Uwielbiam Twoje śniadania! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jak nie masz jak zainwestować w ten balkonowy fotel, to zapraszam do siebie - stolik się znajdzie, widok na Gdańsk i na morze, czego tylko dusza zapragnie! :)
    a śniadanie obłędne, chociaż za miodem gryczanym nie przepadam to w tym wydaniu i połączeniu wydaje się być najlepszym słodzidłem:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ryż na słodko... jak ja dawno tego nie jadłam! W takim wydaniu to bym zjadła tu i teraz! :D

    OdpowiedzUsuń
  4. A ten miód gryczany to jest mocno intensywny, prawda? Ja w prawdzie nie mam doświadczenia z miodami, mam jeden chyba ten lipowy albo wielokwiatowy (jeden z tych chyba najpopularniejszych :D) od znajomego z pasieki, oraz z kasztanów - ten jest też bardzo mocny i wyraźny w smaku. Chyba poproszę babcię o taki gryczany jak będzie kupowała miód od tego znajomego :)

    A co do pogody to racja, jest tak piękna, że wszystkie czynności ma się ochotę rzucić na rzecz łapania tych promieni słonecznych. Ale jest cudownie, miłego dnia! :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest intensywny i specyficzny, moim zdaniem można go albo kochać albo nienawidzić :P W sumie podobnie jak kasztanowy, który uwielbiam, ale gryczany jest mocniejszy.
      Dziękuję :)

      Usuń
  5. Pogoda iście piękna, aż się cieszyć można na tę witaminę D ;b W tej chwili mi się przypomniała wypowiedź mojej nauczycielki od fizyki:
    - A od kwietnia fizyka będzie o wiele trudniejsza!
    - Dlaczego?
    - Bo będzie ciepło!

    OdpowiedzUsuń
  6. zgadzam się ta pogoda w ogóle niesprzyja nauce czy pracy, no ale trzeba się przyzwyczajaźć, bo teraz już częściej taka będzie :)
    koniecznie znajdź czas tez dla siebie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Tak dawno nie jadłam ryżu na słodko! Taka wersja koniecznie do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  8. ja to muszę balkon najpierw wysprzątać, wymyć i zdezynfekować, bo po zimie jest dosłownie CAŁY CZARNY

    OdpowiedzUsuń
  9. Również uwielbiam gryczany!

    OdpowiedzUsuń
  10. Zazdroszczę balkonu którego nie mam niestety ;c
    ehhh....
    No ale nauka u mnie tak samo . Więc powodzonka kochana <3 taki ryż na słodko jest MEGA! <3

    OdpowiedzUsuń
  11. Miód gryczany uwielbiam także, ale chyba wszystko, co z gryką związane, jest rewelacją :P
    Małym drukiem na wielkiej kartce powiadasz? Niegłupie!

    OdpowiedzUsuń
  12. Ryż jogurtowy. Ale się głodna zrobiłam! :>

    OdpowiedzUsuń
  13. Piątka, gryczany to też mój ulubiony miód!

    OdpowiedzUsuń
  14. haha ja też na taras wychodzę sie uczyc i przy okazji 'fotosyntezować' XD
    aż ryżu mi się zahciało :3

    OdpowiedzUsuń
  15. Zarządzaj czas na odpoczynek koniecznie, bo wtedy robota od razu idzie lepiej! :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Miód gryczany to najlepszy miód na świecie! <3

    OdpowiedzUsuń
  17. Ryż z jogurtem? Jeszcze nie próbowałam, ale jestem ciekawa, czy by mi smakował.
    Życzę, żebyś znalazła jednak trochę czasu na odpoczynek :)!

    http://poranny-talerz.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  18. Gryczanego jeszcze nie próbowałam ! :D ale uwielbiam miód, więc raczej by mi zasmakował !
    Jogurtowy ryż ?! koniecznie muszę wypróbować !

    OdpowiedzUsuń
  19. a mnie miód gryczany nie smakuje ;p ale ja w ogóle miodu nie lubię, więc to pewnie dlatego hehe ;) miłego, pracowitego weekendu, w takim razie :-)

    OdpowiedzUsuń
  20. ryż- niby taki banalny składnik, a w odpowiednim połączeniu nabiera świetnego smaku!

    OdpowiedzUsuń
  21. Ja też zawsze robię sobie listę :do zrobienia ", bo inaczej pogubiłabym się z wszystkimi obowiązkami :D
    Ależ dawno nie jadłam ryżu na słodko, a jogurtowego tym bardziej :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Jogurtowy ryż iście aksamitny :D do tego te wspaniałe dodatki i już dzień jest lepszy :D
    Wspaniale :D:D:D

    OdpowiedzUsuń
  23. Prezentują się przepysznie, a takie połączenie smaków jest jak dla mnie idealne, no ewentualnie ten miód bym wymieniła na inny rodzaj :P
    A fotel na balkon to świetna sprawa, ja już praktykuję taki sposób na naukę i czytanie od kilku lat :) W sumie to mam leżak, a nie fotel, ale dzięki temu synteza witaminy D jest znacznie łatwiejsza, a wiele rzeczy można robić w przyjemnej scenerii ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam ryż na jogurcie! Chyba nawet bardziej niż na mleku :)

    OdpowiedzUsuń