piątek, 23 października 2015

794. Dynia pod kokosową kruszonką, jogurt z malinami



W środę rozbiłam lusterko. Jeżeli kolejnych 7 lat miałyby wyglądać jak poprzednie półtorej doby, to ja się piszę na takie ,,nieszczęście" ;P 
Długi dzień dzisiaj, a mój organizm krzyczy głośno ,,niechcemisię".
Wszystko się da, ostatnio zaczęłam wątpić w to że istnieją rzeczy niemożliwe.
Uśmiech na twarz, nie myślę, idę dalej pomimo...

Miłego piątku! :)

Poparzony język sponsorowany przez śniadanie, które miałam w zamiarze zrobić już wczoraj, ale... Jest dziś :)





Dynia z cynamonem pod kokosową kruszonką
Jogurt naturalny z malinami i ziarnem kakaowca, śliwki

Przepis:

Kawałek dyni
3 płaskie łyżki mąki gryczanej
1 pełna łyżka mąki kokosowej
Łyżka cukru kokosowego
Duża łyżka oleju kokosowego
Garstka wiórków kokosowych
Szczypta cynamonu

Mąki przesiewamy, mieszamy z cukrem. Dodajemy olej (w postaci stałej) i zagniatamy kruszonkę.
Dynię kroimy, umieszczamy w naczynku żaroodpornym i posypujemy cynamonem. Posypujemy kruszonką i wiórkami kokosowymi. Pieczemy 185 stopniach ok. 25 minut.
Podajemy z dodatkami.


Pytania?

Sposób na dynię 2015

Pam.

12 komentarzy:

  1. szczerze mówiąc to mogłabym zjeść chyba ze 3 porcje na raz takiej dyni pod kruszonką! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie wierzę w ten pech po stłuczonym lusterku... Moja siostra non stop je rozbija... gdyby te wszystkie lata zebrać to okazałoby sie że będzie mieć pecha również po śmierci ;p

    A taka dynia z kruszonką musi być przepyszna ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ej, ta kruszonka wygląda jak jak jak... taki pudding chlebowy :D już się obawiałam, że te półtorej doby nie było dla Ciebie specjalnie udane, a tu niespodzianka, w takim razie podziel się tym szczęściem <3 oby to lusterko było zwiastunem właśnie takich 7 lat!

    OdpowiedzUsuń
  4. ta kokosowa kruszonka skutecznie kusi, mam ochotę już teraz wsadzić takie danie do piekarnika, a potem cieszyć się jego smakiem :)
    no to czeka Cię teraz 7 szczęśliwych lat ;D haha, nie ma co wierzyć w przesądy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nie wiem czemu jeszcze nie wpadłam na pomysł ze zrobieniem kruszonki z olejem kokosowym. No jest genialna i do tego dynia z cynamonem *.*
    Dziękuję Ci za Twoje komentarze, zawsze jesteś tak kochana, aż uśmiech ciśnie się na twarz nawet w smutnych chwilach :) :*

    OdpowiedzUsuń
  6. Aj tam, ja tam w zabobony nie wierzę! Jakbym wierzyła to już by dawno mnie tu nie było gdzie jestem. Lusterko też się zdarzyło zbić, tak więc spoko! :)
    Hehe, zastanawiam się co jeszcze z dynią wymyślisz! Tak patrzę na Twoje posty z października i dosłownie wszędzie dynia! Jak tam się miewa Twoja cera kochana? :D

    OdpowiedzUsuń
  7. nie, no tylko nie mów, że wierzysz w takie bajki ;p ale tę kruszonkę to bym wyjadła najlepiej palcami, a potem resztę foremki, nawet wtedy gdy oprócz poparzonego języka miałabym i je poparzyć :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Pyszności, chętnie bym spróbowała :) Zapraszam do mnie :
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  9. O dynia w takiej wersji to jest cos pysznego! :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Ciepła kruszonka idealna na chłodne poranki :) W ogóle muszę wrócić do używania piekarnika... I muszę się zająć moją dynią. Moim uśmiechem też :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Może w Twoim przypadku zbicie lusterka oznacza ekstra szczęście? ;)

    OdpowiedzUsuń