piątek, 6 listopada 2015

805. Bananowa owsianka z karmelizowaną dynią i kaki z migdałami




Nie mam słów, żeby podziękować Wam wszystkim za wszystkie słowa i wiadomości jakie od Was dostaje. Jesteście niesamowite, ale to już wiecie. Dziękuję!

Tak często ludzie żyjąc na jednej planecie, pochodzą z różnych światów.  
Mówią jednym szyfrem, który każdy odczytuje inaczej.
Patrzą na to samo, a widzą co innego. Robią to samo, przeżywają inaczej. 
Stąd później żal. To co dla kogoś znaczyło, dla drugiej osoby było niczym. 


Miłego piątku :*






Bananowa owsianka z karmelizowaną dynią i kaki (w syropie klonowym z sokiem z cytryny i cynamonem), suszoną żurawiną, granatem i migdałami
Śliwki, gorzka czekolada

 Przepis:

5 łyżke płatków owsianych
Łyżka mieszanki otrębów
Łyżeczka siemienia lnianego złocistego
2/3 szklanki wrzątku
1/2 szklanki mleka
Szczypta soli morskiej
Mały banan

Kawałek dyni
Kawałek kaki
Szczypta cynamonu
Łyżka soku z cytryny
1-2 łyżki syropu klonowego

Płatki i otręby zalewamy wrzątkiem. Odstawiamy na chwilę do napęcznienia, dodajemy mleko.
Zagotowujemy, solimy i dodajemy siemię lniane. Gdy zgęstnieje dodajemy rozgniecionego banana.
Dynię i kaki kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy syrop klonowy, dodajemy kaki i dynię oraz sok z cytryny. Doprawiamy szczyptą cynamonu. Podajemy owsiankę z dodatkami.

Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie

Pam.

6 komentarzy:

  1. Jak pysznie i kolorowo w tej miseczce ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ta połówk migdała na drugim zdjęciu niesłychanie mi się spodobała,wyróżnia się :D i w ogóle kolorowe bogate śniadanie, może dzień też będzie kolorowy? :) czuję, że już jest trochę lepiej, mam nadzieję, że się nie mylę :) no widzisz teraz ile daje Ci blog.. a chciałaś z nim skończyć - dobrze, że Cię powstrzymaliśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pam, nie daj się, jesteś silna :*

    OdpowiedzUsuń