środa, 16 grudnia 2015

820. Mrożony koktajl kokosowo- waniliowy z awokado, pietruszki i gruszki




Pomysły, które zaczynam brać pod uwagę, plany, które zaczynam snuć, zaczynają mnie zaskakiwać. 
Napawają przerażeniem, niedowierzaniem, ale nadają też tę pożądaną nutę ekscytacji. 
Nie wiem czy się uda, nie chcę się nastawiać na nic, ale pomarzyć mogę. 
Zwłaszcza, że wiem jak bardzo potrafię siebie zaskoczyć. 


Na talerzu znów mało zimowo, absolutnie mało grudniowo. Ale smacznie :)

 Miłego dnia :*




Mrożony koktajl kokosowo- waniliowy z awokado, pietruszki i gruszki posypany klonowo- czekoladową granolą, konopią i suszoną mięta
Mandarynka, grejpfrut, kiwi, kaki, pomelo, kawałek mango, bakalie 

Przepis:

1 średnia dojrzała gruszka
1/2 mocno dojrzałego awokado
1 średnia pietruszka
150- 200 ml napoju kokosowego
Łyżeczka ekstraktu waniliowego

Pietruszkę gotujemy, studzimy i kroimy. Pokrojona gruszkę i pietruszkę mrozimy.
Blendujemy awokado i mrożonki wlewając napój kokosowy i ekstrakt waniliowy. Przed podanie wkładamy jeszcze na chwilę do zamrażalki. Podajemy z dodatkami.
Pam.

5 komentarzy:

  1. Zaskakujesz nas, ale przede wszystkim siebie. I to zawsze pozytywnie! Mocno trzymam za Ciebie kciuki, aby wszystko ułożyło się po Twojej myśli :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszna różnorodność :)
    Zapraszam na konkurs kulinarny na moim blogu http://iwonka-bloguje.blogspot.com :)

    OdpowiedzUsuń
  3. U mnie rónież totalnie niegrudniowo :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Od razu się cieplej na sercu robi, jak coraz to pozytywniejsze notki u Ciebie goszczą. Tak trzymaj ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cudowny! Aż mi ślinka cieknie :)
    Zapraszam:
    http://nackany-zeszycik.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń