piątek, 18 marca 2016

852. Kokosowo- waniliowy pudding chia z karmelizowanym bananem



Wczoraj w końcu był udany dzień. 
Nic więcej mówić nie trzeba. 
Tylko się uśmiechnąć. :)


Młody kokos- cena powala, smak- zachwyca. Nie, to mało powiedziane. Wart miliony. 
Nic dziwnego, że w obrazach czy reklamach raju zawsze ten kokos się pojawia.
A w połączeniu z wanilią i karmelizowanym bananem, to po prostu niebo do kwadratu.

Udanego piąteczku! :)






Kokosowo- waniliowy pudding chia z karmelizowanym bananem, nerkowcami i goji
Pomelo, mandarynka

Przepis:

3 płaskie łyżki nasion chia
200ml wody ze świeżego młodego kokosa
Ziarenka z 1/2 laski wanilii

Banan, olej kokosowy, syrop klonowy
Garstka nerkowców, garstka jagód goji

Nasiona chia zalewamy wodą z kokosa, dodajemy ziarenka z wanilii, dokładnie mieszamy, roztrzepujemy. Co jakiś czas mieszamy. Odstawiamy na noc do lodówki.
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy syrop klonowy, układamy plastry banana i smażymy chwilę. Dorzucamy posiekane orzechy.
Podajemy pudding z dodatkami.

 
       alt="Waniliowy Weekend VII">

Pam.

7 komentarzy:

  1. uwielbiam młodego kokosa! ambrozja :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Widzisz! Musiało być w końcu lepiej!
    Chętnie bym spróbował takiego kokosa c:

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. Ja nawet nigdy młodego kokosa nie widziałam tak w rzeczywistości, poza tą wirtualną oczywiście. Ale jestem w stanie uwierzyć Tobie na słowo, bo uwielbiam Twoje połączenia smakowe, tak więc .. :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Wspaniale sniadanko;-). Bardzo sie ucieszylam,gdy przeczytalam,ze bylo dobrze. Obys juz zawsze tak pisala. Musi byc dobrze;-).

    OdpowiedzUsuń